Varför är originalpatroner så dyra?

Det här är nog den fråga jag har fått flest gånger under mina år i denna bransch! Hur kommer det sig att originalpatroner är så mycket dyrare än miljöpatroner och kompatibla bläckpatroner eller toner?

Och det roliga med den frågan är att den är lätt att svara på om man är krass. Men om man vill vara diplomatisk är det lite svårare…

Skrivartillverkarna skulle nog vilja att svaret var så enkelt som att ”originalpatroner är så mycket bättre än allt annat som tillverkas”. Men det är ju inte hela sanningen!

Skrivartillverkarna är enorma företag som oftast tillverkar många olika tekniska apparater, skrivare, datorer, kameror m m. Och när man tittar på en skrivare, alla material den består av, all elektronik och tekniska finesser kan man ofta tänka ”vilken tur jag har som kan köpa allt det här för så lite pengar”! Ja, men sanningen är ju att inget här i världen är gratis (som jag säkert kommer komma in på många gånger framöver) så pengarna måste komma någon annanstans ifrån; i det här fallet från skrivarförbrukningen.

Och till alla som funderar över att köpa en ny skrivare varje gång bläcket eller tonern tar slut för att det är så dyrt att köpa nya vill jag informera om att man får väldigt lite bläck och toner i en ny skrivare och de tar därför slut väldigt fort. När du sedan köper ny skrivarförbrukning kommer det räcka längre. Så om du köper en ny skrivare kommer du snart stå där med tomma patroner igen. Och om du i stället köper miljöpatroner eller kompatibla bläckpatroner eller toner behöver det inte vara en jättestor investering!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + sjutton =