Sommarlov och semester

Visst är det något visst med skolavslutningar och studenter? Samtidigt som det får mig att le ger det mig också gråten i halsen och jag vill gärna tro att jag inte är ensam om det. Man glömmer väl aldrig den där känslan av att ha tio veckors ledighet framför sig. Och den får man ju inte så ofta som vuxen… Och den där känslan när man tog studenten av att hela världen låg framför ens fötter. Den får man inte heller så ofta som vuxen. Men tårarna är ju inte tårar av bitterhet utan glädje. Glädje med dem som får uppleva det.

Men visst har vi vuxna också lite förväntningar för egen del? Förväntningar på en härlig semester, lite avkoppling med familj, barn och vänner. Men jobbet puttrar ju någonstans i bakgrunden: något mail som kräver svar, något i webshopen som behöver uppdateras, någon faktura som måste betalas för att inte tala om momsredovisningen som måste in varje månad oavsett om man har semester eller inte. Men det är ju det där med balansen. Om man har en bra balans under året och inte jobbar ihjäl sig, är det kanske inte så farligt att jobba någon timme om dagen även under semestern.

Så alla ni som har semester men kanske ändå måste jobba lite grand (jag har förstått att det inte bara gäller oss egenföretagare – man förväntas ju vara uppkopplad dygnet runt i många jobb): låt telefonen ligga några timmar i taget. Prova hur det känns att bara vara precis där du är. Försök att avsätta en timme till jobb om du måste och spara alla uppgifter, mail, kontakter till den timmen så att du kan fokusera på att ha semester alla övriga timmar på dagen. Om du har barn kommer de tacka dig! Om du inte har barn kommer du själv att tacka dig! Och själv ska jag göra mitt allra bästa för att också följa dessa goda råd!

Bjuder på kanske inte den vackraste bild man kan tänka sig men en som speglar lugn, tagen under en morgon-spring runda i Tyresta Nationalpark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − åtta =