Ska jag uppdatera skrivarens programvara?

Att uppdatera skrivaren eller inte?

I stort sett alla datorer och IT-produkter kan ibland uppdateras till den allra nyaste programvaran. Och det ligger ju lite i ordets natur att det är positivt att uppdatera saker – man får tillgång till det allra nyaste. Det måste väl vara bra? Eller?
Nja, just när det gäller skrivare så får man inte tillgång till så många nya funktioner utan en stor anledning till att skrivartillverkarna skickar ut nya uppdateringar är för att uppdatera något som har med patronerna att göra så att andra tillverkare av patroner/toner inte kan tillverka mikrochip som fungerar i skrivaren. Det betyder att efter uppdatering kan du bara använda originalpatroner tills tillverkare av miljö- och kompatibla patroner hittar en ny lösning och det kan ta några månader.

Jag använder ändå bara originalpatroner…

En del vill ändå bara använda originalprodukter och det är ju inga problem. Men samtidigt kan det vara bra att ha möjlighet att ändra sig och med tanke på att en uppdatering inte ger något mer än begränsningar så är vårt svar på frågan:

NEJ! Uppdatera inte din skrivare. Om du använder dig av miljöpatroner eller kompatibla kan detta innebära att det inte fungerar alls med dem på ett bra tag.

Automatiska uppdateringar

Så bra tänker du nu, då tackar jag bara nej till uppdateringar. Men tyvärr är det inte så enkelt. Många tillverkare gör så att dessa uppdateringar sker automatiskt utan att du ens behöver godkänna dem. Därför rekommenderar vi att man stänger av automatiska uppdateringar, det är inte svårt men kräver lite knapptryckningar. Oftast hittar du det under inställningar i skrivarmenyn. Det finns också information om detta i bruksanvisningarna och dessa hittar ni på nätet om ni inte har den i pappersform.

Har ni några frågor om detta är det bara att ni hör av er!