Eko-print bläckpatroner och toner

Frågor och svar

Här är en sammanställning med de frågor vi får mest av. Om du inte hittar din fråga i listan, ring eller maila till oss så återkommer vi så snart vi kan!

Lasertoner fyller vi också på. För information om det, se  FAQ lasertoner.


Bläckpatroner


Vad är en miljöpatron?

En miljöpatron är en originalpatron som är rengjord, påfylld, i många fall nollställd och testad. Vi utför en del påfyllnad i vår verkstad och köper in en del. Vi har miljöpatroner i lager och skickar ut din order så fort vi får den och bifogar ett frankerat kuvert så att du kan skicka din använda patron till oss för återvinning. 


Fyller ni på mina patroner?

Vi samlar in tomma patroner genom olika kanaler och har därför möjlighet att hålla ett lager med påfyllda patroner. Därför kan vi skicka dig en påfylld trots att vi inte fått din tomma patron. När du sedan skickar tillbaka den tomma patronen i det frankerade frisvarkuvertet, återanvänder vi din patron.


Fungerar återfyllda patroner lika bra som märkespatronerna?

Ja. Vi garanterar att de fungerar lika bra som märkespatronerna med vår garanti.


Kan man se bläcknivån på datorn när man använder sig av återfyllda patroner?

Ja och nej! Patroner som har chip på sig (Epson och vissa Canon och HP363) kan vi återställa eller byta chip så att du ser bläcknivån på din skrivare. Vi är för närvarande de enda i Sverige som kan nollställa chipen på Canon BCI -8-serien.

För patroner där skrivarhuvudet sitter på patronen kan man inte se hur mycket bläck det är i. I vissa fall säger datorn ifrån att patronen är tom och om man då klickar på ”skriv” skrivs dokumentet ut med lika god kvalitet som annars. När texten blir svagare är det dags att byta patron. Det finns sätt att ändra inställningen på datorn så att du slipper se varningen om tom patron – hör med oss!


Kan ni återfylla alla patroner?

Nej. Men ca 90% av alla patroner och ca 95% av de allra vanligaste patroner går att återfylla. Detta inkluderar patroner från de vanligaste tillverkarna, HP, Canon, Epson, Lexmark, Brother, Dell. För de som inte går har vi tekniska avdelningar i Europa som arbetar för att ta fram metoder för att kunna återvinna alla.

Vad är en kompatibel patron?

En kompatibel patron tillverkas i fabrik från scratch. Du får alltså en helt ny patron nollställd och med samma funktioner som originalpatronerna. Men kompatibla patroner tillverkas inte av skrivartillverkarna utan av andra företag. Dessa tillverkas ofta i Tyskland eller England.


Kan det förstöra skrivaren att använda sig av icke-originalpatroner?

Det är ytterst liten risk att detta skulle hända. Men skulle din skrivare gå sönder på grund av våra produkter, täcker vi kostnaden för reparationen, se vår garanti.


Slutar inte garantin på skrivaren att fungera om man använder sig av icke-originalpatroner?

Nej. Enligt konsumentverket är det oenligt med konkurrenslagen och så länge felet inte beror på bläckpatronen, är din skrivargaranti giltig garantitiden ut oavsett vilken bläckpatron du använder.

Täcker er garanti även kompatibla patroner?

Ja! För att läsa vår garanti, klicka här.


Köper ni tomma patroner?

Nej. Men vi tar gärna emot era tomma patroner för återanvändning.

 
 Kassa
 Logga in
Nöjda kunder


Jag är jättenöjd med både pris, kvalitet, snabb leveranstid och inte minst det trevliga bemötandet av er personal! Jag kommer beställa toner av er även i framtiden!

13/10-2016 Jimmy

Fenomenal service som vanligt! Fantastiskt med ett företag där man alltid blir trevligt bemött och som alltid fixar vad de ska!

07/04-2016 Michael

Stort tack för den extremt snabba leveransen. 24 timmar efter min telefonbeställning låg tonern i brevlådan!

03/02-2016 Curt

Tack för jättesnabb leverans av de bläckpatroner jag handlade igår. Och så mycket billigare med kompatibla. Verkligen jättenöjd!

25/01-2016 Anders

En stor eloge för smidig och enkel näthandel!

07/10-2015 Rune

Tack för snabb service, trevligt bemötande och lösning på problemet! Rekommenderar er till alla jag känner!

29/9-2015 Nanny

Leveransen kom idag - Eko-print kan man lita på! Något som är stabilt i denna upp-och-ned-vända värld!

24/8-2015 Elisabeth

Eko-print är ett förbaskat bra företag. Alltid trevligt bemötande och oerhört god och snabb service!

29/4-2015 Bertil 

 

 

 

 

 

 

 

Eko-print Sweden AB Org.nr 556730-0743 God kredivärdighet sedan 2013 © Bisnode 10 okt 2014

Powered by
Talex Webshop