top_banner

Frågor och svar

Här är en sammanställning med de frågor vi får mest av. Om du inte hittar din fråga i listan, ring eller maila till oss så återkommer vi så snart vi kan!

Lasertoner fyller vi också på. För information om det, se  FAQ lasertoner.


Bläckpatroner


Vad är en miljöpatron?

En miljöpatron är en originalpatron som är rengjord, påfylld, i många fall nollställd och testad. Vi utför en del påfyllnad i vår verkstad och köper in en del. Vi har miljöpatroner i lager och skickar ut din order så fort vi får den och bifogar ett frankerat kuvert så att du kan skicka din använda patron till oss för återvinning. 


Fyller ni på mina patroner?

Vi samlar in tomma patroner genom olika kanaler och har därför möjlighet att hålla ett lager med påfyllda patroner. Därför kan vi skicka dig en påfylld trots att vi inte fått din tomma patron. När du sedan skickar tillbaka den tomma patronen i det frankerade frisvarkuvertet, återanvänder vi din patron.


Fungerar återfyllda patroner lika bra som märkespatronerna?

Ja. Vi garanterar att de fungerar lika bra som märkespatronerna med vår garanti.


Kan man se bläcknivån på datorn när man använder sig av återfyllda patroner?

Ja och nej! Patroner som har chip på sig (Epson och vissa Canon och HP363) kan vi återställa eller byta chip så att du ser bläcknivån på din skrivare. Vi är för närvarande de enda i Sverige som kan nollställa chipen på Canon BCI -8-serien.

För patroner där skrivarhuvudet sitter på patronen kan man inte se hur mycket bläck det är i. I vissa fall säger datorn ifrån att patronen är tom och om man då klickar på ”skriv” skrivs dokumentet ut med lika god kvalitet som annars. När texten blir svagare är det dags att byta patron. Det finns sätt att ändra inställningen på datorn så att du slipper se varningen om tom patron – hör med oss!


Kan ni återfylla alla patroner?

Nej. Men ca 90% av alla patroner och ca 95% av de allra vanligaste patroner går att återfylla. Detta inkluderar patroner från de vanligaste tillverkarna, HP, Canon, Epson, Lexmark, Brother, Dell. För de som inte går har vi tekniska avdelningar i Europa som arbetar för att ta fram metoder för att kunna återvinna alla.

Vad är en kompatibel patron?

En kompatibel patron tillverkas i fabrik från scratch. Du får alltså en helt ny patron nollställd och med samma funktioner som originalpatronerna. Men kompatibla patroner tillverkas inte av skrivartillverkarna utan av andra företag. Dessa tillverkas ofta i Tyskland eller England.


Kan det förstöra skrivaren att använda sig av icke-originalpatroner?

Det är ytterst liten risk att detta skulle hända. Men skulle din skrivare gå sönder på grund av våra produkter, täcker vi kostnaden för reparationen, se vår garanti.


Slutar inte garantin på skrivaren att fungera om man använder sig av icke-originalpatroner?

Nej. Enligt konsumentverket är det oenligt med konkurrenslagen och så länge felet inte beror på bläckpatronen, är din skrivargaranti giltig garantitiden ut oavsett vilken bläckpatron du använder.

Täcker er garanti även kompatibla patroner?

Ja! För att läsa vår garanti, klicka här.


Köper ni tomma patroner?

Nej. Men vi tar gärna emot era tomma patroner för återanvändning.


 Kassa
 Logga in
Nöjda kunder

 "Jag vill bara passa på att säga att jag tycker ni har fantastiskt bra service, snabba svar och bra ton på det hela! Tack för det!"

5/3-2015 Carina

"Ska man sammanfatta något om EKO-print i lite kortare ordalag så blir det så här: positiva, snabba med kunnighet i bemötandet, representerande kvalitetspatroner till bra priser, snabba och säkra leveranser."
16/2-2015 Lars

"Har företag och använder
skrivaren ofta. Skriver ut trycksaker till våra kunder. Det går utmärkt med
bläckpatronerna jag handlar hos eko-print. Mycket trevlig personal också. Jag
kan skicka tillbaka de tomma patroner för återbruk. Det är perfekt. Har
beställt flera gånger och är nöjd!" 
4/2-2015 Eva Niklaus

 


   klarna
 
 
 Payson - Visa, MasterCard, Bank
 


Powered by
Talex Webshop